top of page
nathan-dumlao-7XK4y3bUvGg-unsplash_edite
Opleidingen

VOOR PROFESSIONALS

Ben jij klaar voor de volgende stap? Wil je jouw kennis over koffie vergroten en jezelf kronen tot een erkende barista? Een carrière in koffie ligt binnen handbereik!

GUUS Koffie biedt erkende SCA Barista-opleidingen waarbij we dieper ingaan op de vaardigheden die een barista moet hebben. 

De professionele trainingen bereiden je voor op de beroepspraktijk en zijn gericht op het verbeteren van jouw technieken, kwaliteitsanalyse en de wetenschap achter een kop koffie.​

Fresh Coffee Beans

SCA TRAINING
INTRODUCTION TO COFFEE
Duur: 4 UUR 
Kosten: €175,- inc. BTW
Inclusief examen + diploma

Professionele

Wil jij een professionele barista worden? Of denk je na over een carrière in koffie maar weet je nog niet zo goed hoe je die wil gaan opbouwen? Dan is de SCA Introduction to coffee de perfecte manier om jouw leertraject te beginnen.

Duik in de wondere wereld van koffie en scoor jouw eerste 10 punten voor het SCA diploma systeem!

Anchor 1
crop-barista-preparing-coffee-in-modern-

SCA TRAINING
FOUNDATION
Duur: 1 DAG INCLUSIEF EXAMEN
(inclusief reader + lunch)
Kosten: €365,- inc. BTW
Inclusief examen + diploma

Barista skills

Tijdens de Barista Skills Foundation training leg je de basis voor een carrière in koffie. Je leert (vooral in de praktijk) veel over het product en de bereiding van koffie en we schaven jouw koffie skills bij. 

De training eindigt met een schriftelijk examen en een praktijkexamen waarna je 5 punten voor het SCA diploma systeem kunt bijschrijven. 

crop-barista-with-fresh-black-coffee-rea

SCA TRAINING
INTERMEDIATE
Duur: 2 DAGEN INCLUSIEF EXAMEN
(inclusief reader + lunch)

Kosten €695,- inc. BTW
Inclusief examen + diploma

Barista skills

Heb je professionele ervaring als barista en ben je op zoek naar verdieping van je werk? Kies dan voor de Barista Skills Intermediate training. Je kunt al een espresso en cappuccino zetten volgens de normen van de SCA maar bij deze training leer je het analyseren van je resultaten; voldoet jouw bereiding meetbaar aan de norm? Verder focussen we ons op de multibestelling en, uiteraard: Latte Art!

 

De training eindigt met een examen waarmee je 10 punten voor het SCA diploma systeem behaalt. 

selective-focus-photo-of-man-s-hand-hold

SCA TRAINING
PROFESSIONAL
Duur: 3 DAGEN INCLUSIEF EXAMEN
(inclusief reader + lunch)

Kosten: €1095,- inc. BTW
Inclusief examen + diploma

Barista skills

De eindbaas! Na het afronden van deze training mag jij jezelf Master Barista noemen!

Bij de Barista Skills Professional training leer je zelfstandig koffie te selecteren waarmee een eigen koffiecreatie wordt bereid. Jouw technieken worden geperfectioneerd op het gebied van verschillende koffiedranken en natuurlijk is ook latte art hier een onderdeel van.

Aan het einde van de training bezit jij gedetailleerde kennis over de wetenschap achter koffie en kun je een whopping 25 punten voor het SCA diploma systeem noteren! Je hebt nu alle nodige kennis in huis om een eigen koffiezaak te beginnen.

bottom of page