Baristacursus
GEVORDERD
3 UUR, max 4 personen
€85,- p.p. (inclusief lunch of borrelplank)
Je weet jezelf en je gasten al te trakteren op een uitstekend kopje koffie, maar je wilt meer... Je wilt je bonenmaler goed kunnen afstellen, je wilt meer weten over de factoren die de smaak van je koffie beïnvloeden en je wilt misschien wel wat vertellen over jouw kopje koffie. Over waar de bonen vandaan komen bijvoorbeeld en hoe het proces van plantage tot boon er uit ziet. Kortom, je wilt niet alleen koffie zetten als een echte barista, je wilt er ook net zoveel van weten. Dan is deze workshop echt iets voor jou. Eén van onze professionele barista's leert je de fijne kneepjes van het vak.
Inhoud:
1. Verschillende soorten bonen / gebieden / smaken
2. Verdieping productieproces koffie
3. Afstellen van de bonenmaler
4. Melk opschuimen
5. Het bereiden van verschillende melkkoffies
Na afloop van de cursus:
- Herken je de smaken van diverse koffie’s uit verschillende landen
- Heb je een volledig beeld van het proces van bes tot koffie
- Weet je hoe je optimaal gebruik maakt van de bonenmaler
- Weet je wat er voor nodig is om het perfecte melkschuim te maken
- Heb je het bereiden van verschillende melkkoffies onder de knie
​
Net een eigen machine gekocht?
Tijdens de cursus werken we met professionele espressomachines. Heb je (net) een eigen machine, dan kun je die natuurlijk meenemen, zodat je daarop kunt oefenen. Of kies voor een thuisworkshop.
Groepsgrootte
Tijdens deze cursus zijn we met minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers. Wil je met meer dan 4 deelnemers een barista cursus volgens? Geen probleem! Mail mij voor de mogelijkheden.
​
Locatie
De cursussen worden gegeven in ons GUUS Koffie pandje op de wagenweg 144
​
Op locatie
Dankzij een mobiele espressomachine hebben we de mogelijkheid om op elke locatie een workshop te geven. Neem contact op voor de mogelijkheden.
De trainingen van GUUS Koffie vinden plaats in groepsverband en vinden doorgang bij een minimum van 2 personen.