Horeca- en koffiemannen

Zoals de naam al doet vermoeden volg je een baristacursus van GUUS Koffie van ... Gilberto ... dat vereist wat verdere uitleg.

 

Eind 2015 werd GUUS Koffie opgericht door, jawel, Guus. Ontstaan na een wereldreis en vanuit een tomeloze passie voor koffie en jarenlange ervaring in de horeca. Guus volgde de SCAE Master Barista opleiding en wilde zijn kennis en passie delen met liefhebbers en professionals, maar op een wat laagdrempelige manier, dan een lange (en dure) opleiding.

 

Wat begon met een paar cursussen in de maand groeide al snel uit naar een fulltime baan. Guus stopte met zijn baan in de horeca en richtte zich volledig op GUUS Koffie. Tot er zich eind 2017 een mooie carrièrekans voordeed bij opkomend koffiemerk Vascobelo. GUUS Koffie kwam op een zijspoor, maar de vraag naar de (thuis)cursussen bleef groeien. Daarom besloot Guus begin 2018 het spreekwoordelijke stokje over te dragen aan oud-collega Gilberto. Iemand waarvan hij weet dat hij de cursussen met net zo veel passie en plezier geeft als dat hij dat deed.

 

Ook Gilberto heeft zijn sporen verdiend in de horeca. Na een baristacursus van Gilberto zet jij een heerlijke espresso. Wil je toch even de deur uit, ga dan langs bij hotspot Fortuyn in Haarlem, waar Gilberto de perfecte espresso voor je zet. 

 

OVER GUUS Koffie

 Gilberto

Guus